Teh. faks-35.jpg
Objavljeno
4. prosinca 2018.

Rezultati srednjoeuropskog natjecanja u programiranju CERC 2018

U konkurenciji 78 timova sa 35 srednjoeuropskih sveučilišta, u svom trećem nastupu, tim studenata s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci osvojio je 52. mjesto.

Srednjoeuropsko regionalno natjecanje timova studenata u programiranju CERC2018 održano je od 29. studenog do 2. prosinca 2018. na Czech Technical University u Pragu u organizaciji Češke sekcije ACM-a. Nastupilo je 78 timova sa 35 sveučilišta iz 7 zemalja u službenoj konkurenciji, te 3 tima sastavljena od učenika srednjih škola u neslužbenoj konkurenciji.

Ove godine, po treći put, nastup je osigurao i tim sa Sveučilišta u Rijeci, sastavljen od studenata 1. i 2. godine Diplomskog sveučilišnog studija računarstva na Tehničkom fakultetu. Tim u sastavu Erik Otović, Dino Ilić i Ivana Žužić zauzeo je 52. mjesto. Natjecanje je trajalo 5 sati, a rješavalo se ukupno 12 algoritamskih problema. Kompletni rezultati, zadaci i ispitni podaci mogu se pronaći na službenim stranicama natjecanja.

Za razliku od prethodna dva nastupa na CERC-u koja su organizirana u Zagrebu, ovo natjecanje nažalost nije proteklo bez značajnih tehničkih problema kako za naš tako i za pojedine druge timove što se odrazilo i na konačni rezultat.

Ovo natjecanje je ujedno bilo i izlučno natjecanje za najprestižnije svjetsko studentsko natjecanje tog tipa - ACM ICPC koje se održava u Portu u Portugalu, od 31. ožujka do 5. travnja 2019. godine. Pravo nastupa ostvarili su najbolji timovi s tri najbolje plasirana sveučilišta. U izuzetno jakoj konkurenciji plasman je ostvario i tim Sveučilišta u Zagrebu osvojivši ukupno 2. mjesto.