Teh. faks-35.jpg
Published
4. prosinca 2018.

Rezultati srednjoeuropskog natjecanja u programiranju CERC 2018

U konkurenciji 78 timova sa 35 srednjoeuropskih sveučilišta, u svom trećem nastupu, tim studenata s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci osvojio je 52. mjesto.

Srednjoeuropsko regionalno natjecanje timova studenata u programiranju CERC2018 održano je od 29. studenog do 2. prosinca 2018. na Czech Technical University u Pragu u organizaciji Češke sekcije ACM-a. Nastupilo je 78 timova sa 35 sveučilišta iz 7 zemalja u službenoj konkurenciji, te 3 tima sastavljena od učenika srednjih škola u neslužbenoj konkurenciji.

Ove godine, po treći put, nastup je osigurao i tim sa Sveučilišta u Rijeci, sastavljen od studenata 1. i 2. godine Diplomskog sveučilišnog studija računarstva na Tehničkom fakultetu. Tim u sastavu Erik Otović, Dino Ilić i Ivana Žužić zauzeo je 52. mjesto. Natjecanje je trajalo 5 sati, a rješavalo se ukupno 12 algoritamskih problema. Kompletni rezultati, zadaci i ispitni podaci mogu se pronaći na službenim stranicama natjecanja.

Za razliku od prethodna dva nastupa na CERC-u koja su organizirana u Zagrebu, ovo natjecanje nažalost nije proteklo bez značajnih tehničkih problema kako za naš tako i za pojedine druge timove što se odrazilo i na konačni rezultat.

Ovo natjecanje je ujedno bilo i izlučno natjecanje za najprestižnije svjetsko studentsko natjecanje tog tipa - ACM ICPC koje se održava u Portu u Portugalu, od 31. ožujka do 5. travnja 2019. godine. Pravo nastupa ostvarili su najbolji timovi s tri najbolje plasirana sveučilišta. U izuzetno jakoj konkurenciji plasman je ostvario i tim Sveučilišta u Zagrebu osvojivši ukupno 2. mjesto.

 

 • Published
  Danas
  • Published
   danas

   Bistro RITEH

   Meni od 17. do 21. prosinca 2018.

 • Published
  Prosinac 2018
  • Published
   14. prosinca 2018.

   Posjeta tvrtki Aluflexpack Novi iz Umaga

   U sklopu terenske nastave iz kolegija Organizacija proizvodnje, studenti Diplomskog sveučilišnog studija strojarstva posjetili su tvrtku AFP-Aluflexpack Novi. AFP proizvodi širok asortiman proizvoda savitljive ambalaže, folija i filmova za konditorsku, mljekarsku, prehrambenu i farmaceutsku industriju.

  • Published
   14. prosinca 2018.

   1. EFRI humanitarna trail utrka - najava

   Studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organiziraju 1. EFRI humanitarnu trail utrku na 5 km koja će se održati 15. prosinca 2018. u Gradu Kastvu na Crekvini.

  • Published
   13. prosinca 2018.

   Predavanje - pristup superračunalu BURA Sveučilišta u Rijeci

   U svrhu intenziviranja upotrebe superračunala u znanstvenoj zajednici Sveučilišta u Rijeci, održane su predavanja/radionice na Odjelu za Informatiku (11.12.) i Tehničkom fakultetu (13.12.). Pokazane su karakteristike superračunala BURA i ostvaren direktan pristup izvođenjem testnih kodova.

  • Published
   13. prosinca 2018.

   Predavanje na temu: Cars, Drivers, Vehicles, and Wheels: Specializing Distributional Word Vectors for Lexico-Semantic Relations dr. sc. Gorana Glavaša

   Alumni klub, Studentski Zbor Tehničkog fakulteta u Rijeci i IEEE Studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci organiziriraju predavanje dr. sc. Gorana Glavaša na temu "Cars, Drivers, Vehicles, and Wheels: Specializing Distributional Word Vectors for Lexico-Semantic Relations".

  • Published
   12. prosinca 2018.

   Palfinger kran d.o.o. - Terenska nastava

   U okviru kolegija Mehaničke konstrukcije studenti diplomskog sveučilišnog studija strojarstva, modula Konstruiranje i mehatronika, posjetili su tvrtku Palfinger kran d.o.o. na Kukuljanovu. Zahvaljujemo se na gostoljubivosti i stručnom vodstvu.