16cr.jpg
Objavljeno
27. studenoga 2017.

Održana Job.Fair manifestacija na Tehničkom fakultetu

Job.Fair manifestacija na Tehničkom fakultetu u Rijeci održana je 24. studenog 2017. godine, a objedinjavala je prezentacije gospodarskih subjekata namijenjene studentima i prezentacije studija, laboratorija i ostalih mogućnosti Fakulteta namijenjenih učenicima srednjih škola.

Dana 24.11.2017. godine na Tehničkom fakultetu u Rijeci održana je JOB.FAIR manifestacija koja je obuhvatila prezentacije laboratorija Tehničkog fakulteta, prezentacije studija, prezentacije partnerskih tvrtki i niz informativnih predavanja dijela tvrtki s kojima Tehnički fakultet surađuje na znanstvenostručnim projektima.

U auli Tehničkog fakulteta studentima i potencijalnim budućim studentima se predstavio čak dvadeset i jedan partner iz gospodarstva. Na manifestaciji su tako sudjelovale tvrtke HEP d.d. iz Zagreba, DANIELI - SYSTEC d.o.o. iz Labina, INETEC d.o.o. iz Zagreba, INFOBIP d.o.o. iz Vodnjana, NAVIS CONSULT d.o.o. iz Rijeka, TSI d.o.o. iz Rijeke, AITAC d.o.o. iz Kastva, BRODOGRADILIŠTE VIKTOR LENAC d.d. iz Rijeke, ULJANIK Grupa, Klimaoprema d.d. iz Samobora, ABB d.o.o. iz Zagreba, PK-Palfinger Kran d.o.o. iz Škrljeva, Coadria d.o.o. iz Rijeke, ELCON GERATEBAU d.o.o. iz Rijeke, CADCAM Grupa, Visage Technologies d.o.o. iz Zagreba, Daikin Hrvatska d.o.o. iz Zagreba, BAT Adria Cluster, Mep d.o.o. iz Rijeke, Petrol d.d. iz Ljubljane i IHC Engineering Croatia d.o.o. iz Rijeke.

Tvrtke su se studentima Tehničkog fakulteta predstavile putem štandova i svojih izlaganja i prezentacija. Pored promotivnih materijala, tvrtke, kojima je to bilo moguće, prezentirale su studentima i mali dio opreme koja je neizostavna u njihovom svakodnevnom radu. Direktnim kontaktom budućih mladih inženjera koje uskoro čeka susret s tržištem rada i njihovih potencijalnih poslodavaca omogućen im je jedinstven uvid u razne mogućnosti za početak poslovnog života u realnom sektoru. Na ovaj se način i tvrtkama iz našeg okruženja, a i šire, omogućilo da se u najboljem svjetlu prezentiraju novim generacijama stručnjaka koji će zasigurno predstavljati vrijedan dodatak njihovim poslovnim timovima. Ovakav način interakcije sa studentima su kako domaći, tako i strani poslodavci prepoznali kao izrazito važan jer iz svojih dosadašnjih iskustava mlade inženjere koji izlaze s Tehničkog fakulteta u Rijeci  vrednuju kao visokokvalitetan i tražen kadar. Iz tog razloga se ti mladi budući stručnjaci vrlo brzo zaposle kako u našem okruženju, tako i u inozemstvu, a nije rijetkost da prve ponude za stipendiranje ili radni odnos dobiju već kao studenti na višim godinama studija prije samog stjecanja diplome.

Kako bi se podmlađivanje gospodarstva mladim kadrovima odvijalo kontinuirano potrebno je nastaviti s obrazovanjem novih generacije, iz kojeg razloga je JOB.FAIR manifestacija uključila i prezentaciju studija i laboratorija Fakulteta. Navedeni dio manifestacije je bio namijenjen svima zainteresiranima, a pogotovo srednjoškolcima koji su se ove godine odazvali u velikom broju. Tako je manifestaciju posjetilo približno 300 učenika polaznika Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina, Gimnazija Andrije Mohorovičića iz Rijeke, Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju iz Rijeke, Srednje škole za elektroniku i računalstvo iz Rijeke, Tehničke škole Pula iz Pule, Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića iz Rijeke, Prve riječke hrvatske gimnazije iz Rijeke, Gimnazije Eugena Kumičića iz Opatije, Srednje škole Slunj iz Slunja i Ekonomske škole Mije Mirkovića iz Rijeke. Učenici su se upoznali s raznim mogućnostima Fakulteta, različitim studijima, mogućnostima zaposlenja nakon završetka studija i laboratorijima opremljenim najsuvremenijom opremom. Srednjoškolci su tako dobili bitna saznanja koja će im biti od velike koristi pri odabiru njihovog budućeg smjera školovanja, a pri tome će im zasigurno pomoći i iskustvo studiranja na Fakultetu iz „prve ruke“ koje im je približio predsjednik studentskog zbora Tehničkog fakulteta u svom kratkom izlaganju.

Cilj manifestacije JOB.FAIR je bio kroz zaokruženu priču prezentirati prednosti studiranja na Tehničkom fakultetu u Rijeci, među kojima treba istaknuti suvremenu opremu i načine usvajanja znanja. Ništa manje bitni su i pozitivna, poticajna i kreativna sredina za učenje, ali i druženje i stjecanje novih kontakata.  Neizostavni benefiti su i upoznavanje mladih generacija s daljnjim mogućnostima za profesionalni rast za koje su predispozicija studijski programi Tehničkog fakulteta u kombinaciji s kontinuiranom interakcijom s gospodarstvom što je vidljivo i u velikom broju tvrtki koja se odazvala na ovu manifestaciju.

Galerija