16cr.jpg
Objavljeno
17. siječnja 2020.

Počinju prijave za ovogodišnji retro-low power LUMEN Engineering

Službeno je otvoreno studentsko natjecanje LUMEN Engineering (nasljednik Elektroboja) i počele su prijave koje traju do 29. siječnja.

Prijaviti se možeš sam ili u timu od 2-4 ljudi, a za izradu uređaja od hardvera i softvera imaš čak četiri mjeseca. Prijaviti se možeš na ovom linku!

Sudjelovanje na LUMEN Engineering odlična je prilika za sve studente koji bi svoje znanje iz elektrotehnike htjeli isprobati u praksi - na stvarnom, financiranom projektu. Sudionici će imati i priliku povezati se sa stručnjacima iz renomiranih tvrtki iz domene elektrotehnike i računarstva koji će ih voditi i savjetovati tijekom cijelog natjecanja. Osim kvalitetnog konačnog rješenja, natjecatelji će trebati sastaviti jednako kvalitetnu tehničku dokumentaciju te u precizno određenim vremenskim rokovima ispuniti sve postavljene zadatke. Projekt se izrađuje unutar dviju zadanih tema, osmišljenih u suradnji s partnerima natjecanja, a ovogodišnje teme su AAA Elektronika i RetroElektronika.

Oduvijek si mislio/la da su retro stvari baš fora? Tvoja baka ima stari televizor koji više ne služi ničemu? Prokopaj po starim stvarima, uređajima, komponentama i stvori uređaj za novi svijet! Ako si više tip za očuvanje prirode, štednju energije a uz to ti elektrotehnika nije strana stvar, onda ti sigurno neće biti problem osmisliti low power uređaj koji će napajati samo mala AAA baterija. Ako si se pronašao u nečemu od ovog, prijavi se na LUMEN Engineering i osvoji vrijedne nagrade. Sve detalje o natjecanju saznaj ovdje!

 • Objavljeno
  20. siječnja 2021.

  Uvodno predavanje IEEE SB Rijeka

  IEEE Studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci će organizirati online meeting u kojem je cilj potražiti nove, mlade i ambiciozne studente koji su spremni biti dio najveće međunarodne neprofitne profesionalne organizacije te upoznati studenete sa radom samog IEEE-a.

 • Objavljeno
  19. siječnja 2021.

  OBAVIJEST - Upis kolegija u ljetni semestar ak.god. 2020./2021.

  Upisi će se obavljati na daljinu („on-line”) ISVU-studomat aplikacijom i elektroničkom poštom u ponedjeljak 22.02. i utorak 23.02.2021.

 • Objavljeno
  19. siječnja 2021.

  Bistro RITEH

  Meni od 18. do 22. siječnja 2021.

 • Objavljeno
  18. siječnja 2021.

  Poziv na edukativne aktivnosti AZVO-a u 2021. godini

  Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) u 2021. godini nastavlja u okviru projekta SKAZVO, financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, organizirati edukativne aktivnosti namijenjene djelatnicima visokih učilišta i studentima

 • Objavljeno
  15. siječnja 2021.

  Posjet studenata brodogradnje 3. MAJU

  U okviru kolegija Oprema broda i Oprema broda ST, studenti preddiplomskog studija brodogradnje posjetili su brodogradilište 3.MAJ.

 • Objavljeno
  15. siječnja 2021.

  Odluka o dodjeli Nagrade za transfer znanja 2020.

  Zaklade Sveučilišta u Rijeci donjela je Odluku o dodjeli Nagrade za transfer znanja 2020. https://www.zaklada.uniri.hr/zaklada/32599-2/