16cr.jpg
Objavljeno
19. lipnja 2024.

Poziv na prezentaciju projekta razvoja višeosnog CNC obradnog centra

Prezentacija će se održati 19. lipnja u 11:30 sati u Vijećnici Tehničkog fakulteta u Rijeci

Poštovane kolegice i kolege,

slobodan sam Vam najaviti prezentaciju projekta razvoja višeosnog CNC obradnog centra (tokarenje-glodanje ili turn-mill) zakazanu za 19. lipanj u 11:30 sati u Vijećnici Tehničkog fakulteta u Rijeci (u privitku).

Zamolio bi Vas da ovu informaciju prenesete vašim nastavnicima i učenicima posebice onima koji su involvirani u nastavne procese iz predmeta povezanih sa proizvodnim tehnologijama i procesima, konstruiranjem, pneumatikom i hidraulikom, elektronikom kao i upravljanjem jer navedeni projekt pokriva ove ali i mnogo šire aspekte razvoja ovoga jedinstvenog rješenja u globalnim razmjerima.

 

Na globalnom tržištu postaje slična rješenja ali ovo prototipno rješenje nadilazi postojeća drugačijim pristupom. Također, zanimljivost ovoga rješenja je u spoju mogućnosti koju pruža stroj  industrijske namjene kao i specifičnosti koju sa sobom nose rješenja namijenjena školama, fakultetima, općenito obrazovnim institucijama kao i hobistima.

 

Prezentaciju će održati g. Željko Pavlović koji ima višegodišnje iskustvo u strojnoj obradi i tehnologiji strojne obrade, a njegov inovatorski duh je ključan za realizaciju ove ideja.

 

Prezentacija je otvorenog tipa te Vas pozivamo da svojim sudjelovanjem i kasnije diskusijom doprinesete razvoju hrvatskog rješenja nekad veoma razvijene strojograđevne industrije.

 

S poštovanjem,

Katedra za proizvodnu opremu i robotiku

 

Screenshot (40)1.png