Teh. faks-35.jpg
Published
12. listopada 2018.

Prijave na natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta

Prijave timova se zaprimaju najkasnije do srijede, 24. listopada, a natjecanje se održava u nedjelju, 28. listopada 2018., od 10:00 do 15:00 sati.

Natjecanje već dugi niz godina organizira Hrvatski savez informatičara, a dio je najprestižnijeg svjetskog studentskog natjecanja u programiranju ACM ICPC. Timovi se sastoje od tri studenta s istog sveučilišta (ne moraju biti s istog fakulteta), a natjecanje se sastoji rješavanja 8 do 10 zadataka unutar 5 sati.

Dozvoljeni programski jezici su Python, C/C++ i Java na Linux platformi.

Zadatke za natjecanje te evaluaciju natjecateljskih rješenja osigurava Hrvatski savez informatičara. Prostor za natjecanje za Sveučilište u Rijeci osigurava Tehnički fakultet, a za organizaciju je odgovoran dr. sc. Damir Arbula na čiju mail adresu damir.arbula@riteh.hr se šalju podaci potrebni za prijavu za svakog člana tima:

 • ime i prezime
 • broj telefona
 • e-mail
 • godina rođenja
 • godina početka studiranja
 • naziv studija, fakultet

Nakon isteka roka za prijave, svi natjecatelji dobit će obavijest s detaljima o samom natjecanju. Službena obavijest o prijavi i detalji o samom natjecanju mogu se pronaći na stranicama Hrvatskog saveza informatičara.

Najbolji timovi s pojedinih sveučilišta ostvaruju uvjet za nastup tima na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju (CERC) koje se ove godine održava u Pragu od 30. studenog do 3. prosinca 2018. Na CERC-u timovi će se natjecati za pravo nastupa na svjetskom studentskom ACM ICPC natjecanju koje se održava u Portu, Portugal, od 31. ožujka do 5. travnja 2018. godine.

Korisne poveznice

Zadaci s prošlogodišnjih natjecanja: 2017 2016

Zadaci s prošlogodišnjeg natjecanja CERC: 2017 2016

Zadaci s prošlogodišnjih natjecanja ICPC

 • Published
  Danas
  • Published
   danas

   Bistro RITEH

   Meni od 17. do 21. prosinca 2018.

 • Published
  Prosinac 2018
  • Published
   14. prosinca 2018.

   Posjeta tvrtki Aluflexpack Novi iz Umaga

   U sklopu terenske nastave iz kolegija Organizacija proizvodnje, studenti Diplomskog sveučilišnog studija strojarstva posjetili su tvrtku AFP-Aluflexpack Novi. AFP proizvodi širok asortiman proizvoda savitljive ambalaže, folija i filmova za konditorsku, mljekarsku, prehrambenu i farmaceutsku industriju.

  • Published
   14. prosinca 2018.

   1. EFRI humanitarna trail utrka - najava

   Studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organiziraju 1. EFRI humanitarnu trail utrku na 5 km koja će se održati 15. prosinca 2018. u Gradu Kastvu na Crekvini.

  • Published
   13. prosinca 2018.

   Predavanje - pristup superračunalu BURA Sveučilišta u Rijeci

   U svrhu intenziviranja upotrebe superračunala u znanstvenoj zajednici Sveučilišta u Rijeci, održane su predavanja/radionice na Odjelu za Informatiku (11.12.) i Tehničkom fakultetu (13.12.). Pokazane su karakteristike superračunala BURA i ostvaren direktan pristup izvođenjem testnih kodova.

  • Published
   13. prosinca 2018.

   Predavanje na temu: Cars, Drivers, Vehicles, and Wheels: Specializing Distributional Word Vectors for Lexico-Semantic Relations dr. sc. Gorana Glavaša

   Alumni klub, Studentski Zbor Tehničkog fakulteta u Rijeci i IEEE Studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci organiziriraju predavanje dr. sc. Gorana Glavaša na temu "Cars, Drivers, Vehicles, and Wheels: Specializing Distributional Word Vectors for Lexico-Semantic Relations".

  • Published
   12. prosinca 2018.

   Palfinger kran d.o.o. - Terenska nastava

   U okviru kolegija Mehaničke konstrukcije studenti diplomskog sveučilišnog studija strojarstva, modula Konstruiranje i mehatronika, posjetili su tvrtku Palfinger kran d.o.o. na Kukuljanovu. Zahvaljujemo se na gostoljubivosti i stručnom vodstvu.