Zavod za računarstvo

Objavljeno
11. listopada 2019.

Prijave na natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta

Prijave timova se zaprimaju najkasnije do srijede, 23. listopada 2019., a natjecanje se održava u nedjelju, 27. listopada 2019., od 10:00 do 15:00 sati.

Natjecanje već dugi niz godina organizira Hrvatski savez informatičara, a dio je najprestižnijeg svjetskog studentskog natjecanja u programiranju ACM ICPC. Timovi se sastoje od tri studenta s istog sveučilišta (ne moraju biti s istog fakulteta), a natjecanje se sastoji od rješavanja 8 do 10 zadataka unutar 5 sati.

Dozvoljeni programski jezici su Python, C/C++ i Java na Linux platformi.

Zadatke za natjecanje te sustav za vrednovanje natjecateljskih rješenja osigurava Hrvatski savez informatičara. Prostor za natjecanje za Sveučilište u Rijeci osigurava Tehnički fakultet, a za organizaciju je odgovoran doc. dr. sc. Sandi Ljubić na čiju se e-mail adresu sandi.ljubic@riteh.hr šalju podaci potrebni za prijavu za svakog člana tima:

  • ime i prezime
  • broj telefona
  • e-mail
  • godina rođenja
  • godina početka studiranja
  • naziv studija, fakultet, sveučilište

Nakon isteka roka za prijave (srijeda, 23. listopada 2019.), svi natjecatelji dobit će obavijest s detaljima o samom natjecanju. Službena obavijest i detalji o samom natjecanju mogu se pronaći na stranicama Hrvatskog saveza informatičara.

Najbolji timovi s pojedinih sveučilišta ostvaruju uvjet za nastup tima na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju (CERC) koje se ove godine održava u Pragu, Češka, od 29. studenog do 2. prosinca 2019. Na CERC-u će se timovi natjecati za pravo nastupa na svjetskom studentskom ACM ICPC natjecanju koje će se održati u Moskvi, Rusija, od 21. do 26. lipnja 2020. godine.

Korisne poveznice

Zadaci s prošlogodišnjih natjecanja: 2018 2017 2016

Zadaci s prošlogodišnjeg natjecanja CERC: 2018 2017 2016