Teh. faks-35.jpg
Objavljeno
1. listopada 2019.

Prof. dr. sc. Josip Brnić, professor emeritus dobitnik je nagrade za životno djelo

Odlukom o dodjeli državnih nagrada za znanost Ministarstva znanosti i obrazovanja za 2018. godinu nagradom za životno djelo nagrađen je profesor našeg Fakulteta, prof. dr. sc. Josip Brnić, professor emeritus.

Prof. dr. sc. Josip Brnić, professor emeritus izabran je za nagradu za životno djelo za cjelokupni opsežni znanstvenoistraživački, znanstvenonastavni te organizacijski rad u području tehničkih znanosti i obrazovanja u zemlji i inozemstvu. 

Objavio je više od 300 znanstvenih radova, 11 knjiga te vodio više od 20 projekata. Sve navedeno snažno oslikava njegov široki znanstveni opus, posebno u području tehničke mehanike i nauke o čvrstoći. Ostavio je značajan znanstveni trag te ostvario prepoznatljive zanstveno-stručne doprinose na nacionalnoj i međunarodnoj razini, posebno u području numeričke analize konstrukcija i eksperimentalnih istraživanja ponašanja i odaziva materijala.

Tijekom cijelog radnog vijeka prof. Brnić nastojao je djelovati u interesu javnog dobra, povezujući zanstvenike i stručnjake, njegujući i potičući interdisciplinarnost, timski rad i tolerantnu suradnju.

Bio je član Nacionalnog vijeća za znanost u dva mandata te predsjednik Područnog znanstvenog vijeća za tehničke znanosti u tri mandata. Kao dekan Tehničkog fakulteta, prorektor i rektor Sveučilišta u Rijeci značajno je pridonio obnovi, razvoju i ugledu riječkog Sveučilišta i njegovu uključivanju u hrvatski i europski visokoobrazovni i istraživački prostor. Za svoj rad dobio je veći broj nagrada, priznanja i odlikovanja.

Čestitamo našem profesoru na ovom izuzetnom postignuću!

 • Objavljeno
  jučer

  Natječaj za zasnivanje radnog odnosa

  Natječaj za zasnivanje radnog odnosa na radno mjesto diplomirani knjižničar/ka

 • Objavljeno
  jučer

  Sistematski pregled

  Temeljem Zakona o zdravstvenoj zaštiti Zavod za javno zdravstvo i Tehnički fakultet organiziraju sistematski pregled studenata prvih godina preddiplomskih studija (prvi put upisani u ak.god. 2019./2020.).

 • Objavljeno
  jučer

  Obilježavanje Dana darivatelja krvi u RH

  Povodom nadolazećeg Dana darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, koji se obilježava 25. listopada, Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije ove je godine predstavilo promotivni materijal nastao u suradnji s Veleučilištem u Rijeci.

 • Objavljeno
  21. listopada 2019.

  Job.Fair i Dan otvorenih laboratorija 2019

  Dana 24. listopada 2019. godine na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održat će se JOB.FAIR manifestacija i Dan otvorenih laboratorija.

 • Objavljeno
  21. listopada 2019.

  Državne stipendije u STEM područjima znanosti

  Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti obavijest s uputama za provjeru podataka.

 • Objavljeno
  21. listopada 2019.

  Sajam stipendija i visokog obrazovanja 2019

  Tehnički fakultet u Rijeci sudjelovao je na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja održanom u Zagrebu i Rijeci.