Zavod za računarstvo

Objavljeno
28. listopada 2019.

Rezultati natjecanja timova studenata informatičara

Natjecanje je održano u nedjelju 27. listopada 2019. istovremeno na četiri hrvatska sveučilišta. U službenoj konkurenciji od 26 timova, nastupila su i četiri studentska tima sa Sveučilišta u Rijeci, a najbolji među njima plasirao se na srednjoeuropsko natjecanje.

U nedjelju 27. listopada 2019., u sklopu natjecanja timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta, organiziranog od strane Hrvatskog saveza informatičara, održano je natjecanje i za timove studenata Sveučilišta u Rijeci. Natjecanje u Rijeci održano je na Tehničkom fakultetu.

Pobjednički tim Sveučilišta u Rijeci i ove godine dolazi s Tehničkog fakulteta. Matija Dizdar, Erik Otović i Ivana Žužić osvojili su 15. mjesto u službenoj konkurenciji od 26 timova hrvatskih sveučilišta i time stekli pravo sudjelovanja na Srednjoeuropskom studentskom natjecanju (CERC). Kompletni rezultati, zadaci i ispitni podaci mogu se pronaći na službenim stranicama natjecanja.

CERC se ove godine održava u Pragu, Češka, od 29. studenog do 1. prosinca 2019. u organizaciji češke sekcije ACM-a. Timovi se natječu za pravo nastupa na najprestižnijem svjetskom studentskom natjecanju tog tipa ACM ICPC koje se održava u Moskvi, Rusija, od 21. do 26. lipnja 2020. godine.