Zavod za računarstvo

Objavljeno
6. rujna 2019.

Seeds for the Future - dvotjedni boravak u Huawei Technologies

Huawei Technologies poziva zainteresirane studente za prijavu na dvotjednu edukaciju koja uključuje posjet Huawei-u, uz pokrivanje troškova putovanja, smještaja, radionica, početne i završne ceremonije, posjete Pekingu i Shenzenu, muzejima i drugim lokacijama, mentore te sve edukacijske materijale.

"Seeds for the Future" je program koji Huawei Technologies od 2008. godine, u okviru globalne inicijative, nudi najboljim studentima iz raznih zemalja s ciljem pružanja aktivnog i praktičnog iskustva učenja, uvida u istraživanje i razvoj, kao i pristupa dijelu Huawei-jeve najnovije visokotehnološke opreme za informacijsko-komunikacijsku tehnologiju (IKT).

Struktura programa zamišljena je kao dvotjedna edukacija gdje će studenti biti upoznati s tehnologijom razvoja i istraživanja (R&D), proizvodnjom i konceptom globalne trgovine u Kini, steći iskustvo u radu s upravljanjem podacima, mrežama, potrošačkom elektronikom, karijerom u IKT-u, trendovima razvoja te dobiti pristup R&D laboratorijima, Huaweijevom Logističkom centru te Izložbenom centru, u sjedištu tvrtke Huawei u Shenzhenu. Studenti će, ujedno, u Pekingu imati mogućnost proći intenzivnu kulturu i jezičnu obuku na Sveučilištu za jezik i kulturu.

Studenti čije prijave budu prihvaćene obvezni su nazočiti informativnom sastanku u Zagrebu, prije polaska, na kojem će imati priliku susresti se s ostalim sudionicima programa. Huawei snosi troškove putovanja, smještaja, radionica, početne i završne ceremonije, posjete Pekingu i Shenzhenu, muzejima i drugim lokacijama, mentore te sve edukacijske materijale za podršku studentima.

Potencijalni kandidati, studenti, moraju ispunjavati sljedeće uvjete: posjedovati hrvatsku putovnicu, biti na posljednjoj ili pretposljednjoj godini studija IKT usmjerenja (bilo da se radi o preddiplomskom ili o diplomskom studiju), iskazan velik interes za telekomunikacijska i tehnološka pitanja, biti informiran i pozitivan po pitanju uspona i razvoja azijskih država i kultura te pokazivati želju za stjecanjem iskustva radom u dinamičnom globalnom okruženju. Uz navedeno, prijave studenata moraju uključivati i esej od 500 riječi koji opisuje njihov interes za navedeni program.

Prijave studenata primaju se do zaključno 18.09.2019. putem web obrasca na sljedećoj poveznici:
https://forms.gle/149iuYN9aFMbtGJK7

Dvije najbolje prijave bit će odabrane temeljem ukupnog dojma koji će uključivati i trenutni prosjek ocjena.