16cr.jpg
Objavljeno
26. lipnja 2019.

Sklopljen je Sporazum o partnerstvu u provedbi Projekta

Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta Dig IT - Izrada standarda zanimanja i standarda kvalifikacija u djelatnostima računarstva (UP.03.1.1.03.0061)

Dana 24. lipnja 2019. godine zaključen je Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta Dig IT - Izrada standarda zanimanja i standarda kvalifikacija u djelatnostima računarstva između Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku.

Ovim Partnerskim sporazumom uređuju se međusobna prava i obveze Sporazumnih strana na zajedničkom projektu koji je temeljen Odluke o financiranju Ministarstva znanosti i obrazovanja (Posredničko tijelo razine 1) odabran za financiranje u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.1.1.03 "Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja". Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, a Posredničko tijelo razine 2 je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Organizacijska jedinica za provedbu strukturnih instrumenata Europske unije (DEFCO).

Svrha suradnje sporazumnih strana je provedba Projekta usmjerenog na ostvarivanje ciljeva izrade standarda zanimanja i kvalifikacija za ključna područja računarstva te unaprjeđenja 4 preddiplomska i 5 diplomskih sveučilišnih studijskih programa iz područja računarstva, unaprjeđenja postupaka izrade, evaluacije i izmjene studijskih programa kroz razvoj 2 odgovarajuća softvera te unaprjeđenja propisa sustava kvalitete te jačanja nastavničkih kompetencija visokoobrazovnih djelatnika i izradu softvera 2 za povezivanje studenata s tržištem rada.

Sporazum vrijedi najkasnije do pet godina nakon završetka Projekta.

 

 • Objavljeno
  jučer

  Pripremni seminar za brucoše iz programiranja 2021.

  Pozivamo studente prvih godina Tehničkog fakulteta u Rijeci da se prijave na Pripremi seminar iz programiranja od 27. do 30 rujna 2021 godine. Broj sudionika je ograničen te će po popunjavanju ovaj formular biti će zatvoren za ispunjavanje.

 • Objavljeno
  14. rujna 2021.

  Uputa za studente nove korisnike - Autotrolej - mjesečne karte

  NOVI KORISNICI ILI KORISNICI KOJI RADE IZMJENE (nevažeća kartica, promjena zone) studenti koji ne posjeduju RCC karticu odnosno do sada nisu ostvarivali studentska prava ili moraju napraviti izmjenu zona moraju doći na prodajno mjesto gdje će im se izraditi kartica i upisati potrebne subvencije i prava.

 • Objavljeno
  14. rujna 2021.

  Uputa za studente postojeće korisnike - Autotrolej - mjesečne karte

  Za sve postojeće REDOVITE STUDENTE koji produžavaju postojeću kategoriju, a za koje su fakulteti dostavili popise o nastavku studiranja, kupnja po subvencijama na kioscima Tisak plus i Inovine, te putem web servisa Rijeka CityCard za listopad biti će omogućena od 27. 9. 2021. do 10. 10. 2021.

 • Objavljeno
  14. rujna 2021.

  Javno izlaganje o rezultatima istraživanja - Vedran Jurdana, mag. ing. el.

  Javno izlaganje o rezultatima istraživanja na poslijediplomskom sveučilišnom studiju bit će održano u petak, 24. rujna 2021. u 10:30 sati u učionici U8.

 • Objavljeno
  13. rujna 2021.

  NVIDIA RADIONICA 2021

  NVIDIA radionica: Osnove dubokog učenja 👁🗨
  Kada: 17. Rujna 2021. u 9h 📅⏰
  Gdje: MS Teams 💻
  Cijena: besplatno za studente 👩🎓👨🎓
  Maksimalan broj sudionika radionice: 50

 • Objavljeno
  9. rujna 2021.

  Javno izlaganje o rezultatima istraživanja - Marta Alvir, mag. ing. mech.

  Javno izlaganje o rezultatima istraživanja na poslijediplomskom sveučilišnom studiju bit će održano u četvrtak, 16. rujna 2021. u 11:00 sati u prostoriji L10.