Zavod za računarstvo

Objavljeno
28. studenoga 2022.

Studentski tim Tehničkog fakulteta sudjelovao na natjecanju CERC 2022

Od 25. do 27. studenog 2022. godine, održano je Srednjoeuropsko studentsko ICPC natjecanje (CERC) na kojem je sudjelovalo 56 timova s 24 sveučilišta iz sedam srednjoeuropskih zemalja (Češka, Hrvatska, Latvija, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija). Sveučilište u Rijeci predstavljao je tim s RITEH-a.

Na Fakultetu za računarstvo i informatiku u Ljubljani, od 25. do 27. studenog 2022. godine, održano je Srednjoeuropsko studentsko ICPC natjecanje (CERC) na kojem je sudjelovalo 56 timova s 24 sveučilišta iz sedam srednjoeuropskih zemalja (Češka, Hrvatska, Latvija, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija).

Republiku Hrvatsku je na ovom natjecanju predstavljalo ukupno 6 timova: tri tima Sveučilišta u Zagrebu, te po jedan tim Sveučilišta u Osijeku, Rijeci i Puli, koji su pravo nastupa izborili sudjelovanjem na Natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta.

Pod pokroviteljstvom Tehničkog fakulteta, naš studentski tim (AlgoRiteh) natjecao se u Ljubljani u sastavu Nikolina Rodin, Jakov Tomasić i Lucija Žužić (mentor / voditelj Sandi Ljubić). Ove godine natjecanje je obuhvaćalo 12 vrlo zahtjevnih problemskih zadataka i 5 sati raspoloživog vremena za rješavanje. U iznimno jakoj konkurenciji, naš tim zauzeo je 37. mjesto.

Srednjoeuropsko studentsko ICPC natjecanje (CERC) jedno je od najjačih regionalnih natjecanja u Europi i svijetu i dio je Svjetskog studentskog ICPC natjecanja (International Collegiate Programming Contest - ICPC) - najstarijeg, najvećeg i najprestižnijeg natjecanja u programiranju na svijetu.

CERC22-01.jpg

CERC22-02.jpg

CERC22-03.jpg