16cr.jpg
Objavljeno
14. lipnja 2024.

Terenska nastava - AITAC

U ponedjeljak, 10. lipnja 2024., studenti sveučilišnog prijediplomskog studija brodogradnje Tehničkog fakulteta u Rijeci, u okviru predmeta Osnove gradnje broda i Računarsko modeliranje u brodogradnji posjetili su poduzeće AITAC (https://aitac.nl/)

U uvodnom dijelu studenti su bili upoznati s djelatnostima, projektima, tržištima na kojima tvrtka AITAC posluje, kao i mogućnostima za studentski rad te kasnije i karijeru u AITACu. Tijekom događaja održano je nekoliko zanimljivih prezentacija koje su studentima približile ključne teme iz područja brodogradnje, posebice procesa projektiranja broda te odabranih specifičnih primjera u domeni opremanja plovnog objekata. Također, prezentirane su mogućnosti i primjeri naprednog modeliranja i inteligentne automatizacije koje tvrtka AITAC koristi u svom svakodnevnom radu. Na kraju je održan kviz znanja o AITAC-u, na kojem su studenti pokazali zavidno znanje, a najboljima su uručene prigodne nagrade.

Želimo zahvaliti AITAC-u i svim predavačima na inspirativnim prezentacijama. Ovaj posjet pružio nam je dragocjene uvide i motivaciju za daljnji rad.

2.jpg