riteh-fasada.jpg

Preddiplomski stručni studij strojarstva

Voditelj  doc. dr. sc. Marino Brčić

Novosti

 • Published
  Ožujak 2017
  • Published
   29. ožujka 2017.

   Sastanak studenata s voditeljem studija 13.4.2017.

   Pozivaju se svi studenti preddiplomskog stručnog studija strojarstva na sastanak s voditeljem studija u četvrtak, 13.04.2017, u 12:15, u predavaoni P3.
  • Published
   15. ožujka 2017.

   Podjela zadataka za završni rad

   Podjela zadataka za završni rad na preddiplomskom stručnom studiju strojarstva održat će se u utorak, 21.03.2017. s početkom u 12:00 sati u uredu 3-23 (3. kat).
  • Published
   3. ožujka 2017.

   Tehničko crtanje - početak nastave i podjela u grupe

   Obavijest o početku nastave i podjela studenata u grupe iz kolegija Tehničko crtanje.
  • Published
   3. ožujka 2017.

   Obavijest o održavanju nastave iz kolegija Engleski jezik II

   Nastava iz kolegija Engleski jezik II za stručni studij Strojarstva i Brodogradnje održat će se prema rasporedu i grupama danom u pdf datoteci.
 • Published
  Veljača 2017
  • Published
   27. veljače 2017.

   Uvodni sat - Stručna praksa I i II

   Uvodni sat iz kolegija Stručna praksa I i Stručna praksa II, za stručni studij strojarstva, održat će se u četvrtak 09. 03. 2017. godine u prostoriji P1 s početkom u 12:30 sati.
  • Published
   5. veljače 2017.

   Anketa o vrednovanju nastave odslušanih kolegija zimskog semestra 2016./2017.

   Pozivamo vas da ispunite anketu o vrednovanju nastave odslušanih kolegija zimskog semestra akademske godine 2016./2017. koji se izvode na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

O studiju

Informacija o mogućnosti i načinu upisa studija prijelazom s drugih visokih učilišta:

Upisi

Trajanje studija

3 – godišnji ustroj

Uvjeti upisa na studij

Kompetencije, osposobljenost te nastavak studija

Preddiplomski stručni studij strojarstva ima za cilj osposobljavanje stručnjaka strojarstva za rad na izvršavanju složenih operativnih poslova kod razrade projekata strojarskih konstrukcija, odnosno složenih operativnih poslova planiranja, pripreme, unapređenja i kontrole tehnoloških i proizvodnih procesa i planiranja, organiziranja i vođenja proizvodnih, odnosno energetskih postrojenja. Pri tome je njihovo radno mjesto prvenstveno u pogonu, odnosno terenu, a u manjoj mjeri u uredu.
Odluči li se student za nastavak studija, on će biti moguć na onim ustanovama koje nude diplomski stručni studij strojarstva. Također, bit će moguć nastavak na diplomskom sveučilišnom studiju strojarstva Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prema posebnim uvjetima upisa koje određuje Fakultetsko vijeće.

Stručni naziv

Stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer / stručna prvostupnica (baccalaurea) inženjerka strojarstva (bacc. ing. mech.)

 

IMG_0248.jpg