riteh-fasada.jpg

Preddiplomski sveučilišni studij elektrotehnike

Voditelj  doc. dr. sc. Vedran Kirinčić

Novosti

 • Published
  Danas
  • Published
   danas

   Dodatni termin za podjelu zadataka

   Podjela preostalih zadataka za završni i diplomski rad na sveučilišnom studiju elektrotehnike održat će se u srijedu, 05.04.2017. godine u 12.00 sati u prostoriji U1.
 • Published
  Jučer
  • Published
   jučer

   Sastanak

   Pozivaju se studenti PSS elektrotehnike na sastanak s voditeljem studija, s pocetkom u 12.30 31.3. u P3. Sastanak nije obavezan, naknadne informacije sa sastanka ce biti online.
 • Published
  Ožujak 2017
  • Published
   15. ožujka 2017.

   Podjela zadataka za završni rad 20. 3. 2017.

   Podjela zadataka za završni rad na preddiplomskom sveučilišnom studiju elektrotehnike održat će se u ponedjeljak, 20. 3. 2017. godine s početkom u 13.00 sati u prostoriji U9.
  • Published
   9. ožujka 2017.

   Predaja završnih radova 14. 03. 2017.

   Predaja završnih radova na preddiplomskom sveučilišnom studiju elektrotehnike održat će se u utorak, 14. 03. 2017. godine s početkom u 14.00 sati u prostoriji 1-15a.
 • Published
  Veljača 2017
 • Published
  Siječanj 2017

O studiju

Trajanje studija

3 – godišnji ustroj

Uvjeti upisa na studij i prijelaza s drugih visokih učilišta

Kompetencije, osposobljenost te nastavak studija

Preddiplomski sveučilišni studij elektrotehnike pripremat će studente za diplomski sveučilišni studij elektrotehnike, ali će im pružati i mogućnost zapošljavanja na odgovarajućim stručnim poslovima. Studij ima za cilj osposobljavanje studenata za primjenu temeljnih i specijalističkih znanja iz elektrotehnike, prepoznavanje, oblikovanje i rješavanje problema iz prakse, primjenu drugih stečenih znanja iz tehnike, matematike i računarstva, korištenje suvremenih inženjerskih alata, razumijevanje timskog rada i učinkovite komunikacije, razumijevanje etičnosti i etičke odgovornosti, te razumijevanje utjecaja inženjerskih rješenja na društvo i okolinu. Završeni student ovog studija mora biti sposoban uključiti se u kontinuirano obrazovanje i profesionalni razvoj, te posjedovati šire obrazovanje (poznavanje tema izvan tehnike).
Odluči li se student za nastavak studija, on će moći upisati diplomski sveučilišni studij elektrotehnike na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, odnosno isti takav studij na ostalim sveučilištima u Republici Hrvatskoj.

Stručni naziv

Sveučilišni prvostupnik (baccalaureus) inženjer / sveučilišna prvostupnica (baccalaurea) inženjerka elektrotehnike (univ. bacc. ing. el.)

IMG_0248.jpg