riteh-fasada.jpg

Preddiplomski sveučilišni studij računarstva

Voditelj  izv. prof. dr. sc. Mladen Tomić

Novosti

 • Objavljeno
  4. srpnja 2019.

  Predaja završnih radova 10. 7. 2019.

  Predaja završnih radova na preddiplomskom sveučilišnom studiju računarstva održat će se u srijedu, 10. 7. 2019. godine s početkom u 15.00 sati u uredu predsjednika povjerenstva, prostorija 1-49c.

 • Objavljeno
  24. lipnja 2019.

  OBAVIJEST -Anketa o vrednovanju nastave odslušanih kolegija ljetnog semestra 2018./2019.

  Pozivamo vas da ispunite anketu o vrednovanju nastave odslušanih kolegija ljetnog semestra 2018./2019. koji se izvode na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Anketi možete pristupiti s osobnih računala na www.isvu.hr/studomat od 24.06.2019.

 • Objavljeno
  21. svibnja 2019.

  Sastanak studenata računarstva s voditeljem studija

  U srijedu, 29. svibnja u 16 sati u prostoriji P2, održaće se redoviti godišnji sastanak studenata računarstva s voditeljem studija. To je prilika za razgovor oko eventualnih problema ili poteškoća s kojima se susrećete na studiju te razjašnjavanja nejasnoća ili nedoumica oko tijeka studiranja.

 • Objavljeno
  17. svibnja 2019.

  Predaja završnih radova 21. 5. 2019.

  Predaja završnih radova na preddiplomskom sveučilišnom studiju računarstva održat će se u utorak, 21. 5. 2019. godine s početkom u 17.30 sati u uredu predsjednika povjerenstva, prostorija 1-49c.

 • Objavljeno
  15. ožujka 2019.

  Podjela zadataka za završni rad

  Podjela zadataka za završni rad na preddiplomskom sveučilišnom studiju računarstva održat će se u srijedu, 20. 3. 2019. godine s početkom u 16.00 sati u informatičkom kabinetu I5.

 • Objavljeno
  27. veljače 2019.

  Teme projekata, završnih i diplomskih radova na temu autonomne vožnje

  Riteh Racing Team je započeo s razvojem sustava autonomne vožnje za novi bolid. Traže se studenti zainteresirani za sudjelovanje u razvoju tog sustava u sklopu projekata, završnih i diplomskih radova.

O studiju

Uvjeti upisa

Uvjeti upisa na studij i prijelaza s drugih visokih učilišta

 

Ciljevi

Preddiplomski sveučilišni studij računarstva pripremat će studente za diplomski sveučilišni studij računarstva, ali će im pružati i mogućnost zapošljavanja na odgovarajućim stručnim poslovima. Studij ima za cilj osposobljavanje studenata za primjenu temeljnih i specijalističkih znanja iz računarstva za karakterizaciju, projektiranje, izvedbu, eksploatiranje i održavanje informacijskih i računalnih sustava i procesa, oblikovanje i rješavanje problema iz prakse,  primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije u privrednim i društvenim subjektima, korištenje suvremenih inženjerskih alata, razumijevanje timskog rada i učinkovite komunikacije, razumijevanje etičnosti i etičke odgovornosti, vrednovanje informacijsko-komunikacijske tehnologije na osnovi kritičkog razmišljanja i intelektualnog poštenja te razumijevanje utjecaja inženjerskih rješenja na društvo i okolinu.  Završeni student ovog studija mora biti sposoban uključiti se u kontinuirano obrazovanje i profesionalni razvoj, te posjedovati šire obrazovanje (poznavanje tema izvan tehnike).
Odluči li se student za nastavak studija, on će moći upisati diplomski sveučilišni studij računarstva na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, odnosno isti takav studij na ostalim sveučilištima u Republici Hrvatskoj.

 

Ishodi učenja

Temeljna znanja - računarstvo

 • Karakterizirati tehničke sustave u polju računarstva
 • Karakterizirati tehničke procese u polju računarstva
 • Vrednovati rezultate izračuna, proračuna i mjerenja na osnovi kritičkog razmišljanja i intelektualnog poštenja

Specijalističke kvalifikacije - računarstvo

 • Primijeniti informacijsku i komunikacijsku tehnologiju u privrednim i društvenim subjektima
 • Primijeniti temeljna i specijalistička znanja za projektiranje, izvedbu, eksploatiranje i održavanje informacijskih i računalnih sustava
 • Izabrati kriterije za dimenzioniranje i oblikovanje informacijskih tehnologija

Primijenjene vještine

 • Procijeniti primjenu odgovarajućih postupaka na rješavanje inženjerskih problema
 • Riješiti postavljeni inženjerski problem usvojenim metodama uz mogućnost primjene odgovarajućih inženjerskih alata
 • Primijeniti načela etičnosti i etičke odgovornosti te razumjeti utjecaj inženjerskih rješenja na društvo i okolinu

 

Trajanje studija

Preddiplomski studij je trogodišnji studij.

 

Stručni naziv

Po završetku studija, stječe se akademski naziv sveučilišni prvostupnik (baccalaureus) inženjer / sveučilišna prvostupnica (baccalaurea) inženjerka računarstva (univ. bacc. ing. comp.)

 

IMG_0248.jpg