riteh-fasada.jpg

Preddiplomski sveučilišni studij strojarstva

Voditelj  doc. dr. sc. Vladimir Glažar

Novosti

 • Published
  Svibanj 2017
  • Published
   8. svibnja 2017.

   Predaja završnih radova 11. 5. 2017.

   Predaja završnih radova na preddiplomskom sveučilišnom studiju strojarstva održat će se u četvrtak, 11. 5. 2017. godine s početkom u 14.00 sati u prostoriji U10.
 • Published
  Travanj 2017
  • Published
   7. travnja 2017.

   Sastanak s voditeljem studija 20.4.2017.

   Pozivaju se svi studenti preddiplomskog sveučilišnog studija strojarstva na sastanak s voditeljem studija 20.4.2017. u 1200 sati u prostoriji P1.
  • Published
   6. travnja 2017.

   Zadnji termini podjele zadataka za završni rad

   Zadaci za završni rad na preddiplomskom sveučilišnom studiju strojarstva…
 • Published
  Ožujak 2017
  • Published
   23. ožujka 2017.

   Dodatni termin podjele zadataka za završni rad

   Za studente koji do sada nisu preuzeli zadatak za završni rad na preddiplomskom sveučilišnom studiju strojarstva, dodatna podjela zadataka za završni rad održat će se u ponedjeljak, 3. 4. 2017. godine u 13.00 sati u prostoriji U8.
  • Published
   13. ožujka 2017.

   Podjela zadataka za završni rad

   Podjela zadataka za završni rad na preddiplomskom sveučilišnom studiju strojarstva održat će se u ponedjeljak, 20. 3. 2017. godine između 13.00 i 14.30 sati u uredu prof. Kristiana Lenića (soba 2-104, u zgradi laboratorija, 1. kat).
  • Published
   3. ožujka 2017.

   Nastava iz predmeta Inženjerska statistika

   Nastava iz predmeta Inženjerska statistika (4. semestar preddiplomskog studija strojarstva) organizirana je na sljedeći način.

O studiju

Trajanje studija

3 – godišnji ustroj

Uvjeti upisa na studij i prijelaza s drugih visokih učilišta
 

Kompetencije, osposobljenost te nastavak studija

Preddiplomski sveučilišni studij strojarstva pripremat će studente za diplomski sveučilišni studij strojarstva, ali će im pružati i mogućnost zapošljavanja na odgovarajućim stručnim poslovima. Studij ima za cilj osposobljavanje studenata za primjenu temeljnih i specijalističkih znanja iz strojarstva, prepoznavanje, oblikovanje i rješavanje problema iz prakse, primjenu drugih stečenih znanja iz tehnike, matematike i računarstva, korištenje suvremenih inženjerskih alata, razumijevanje timskog rada i učinkovite komunikacije, razumijevanje etičnosti i etičke odgovornosti, te razumijevanje utjecaja inženjerskih rješenja na društvo i okolinu. Završeni student ovog studija mora biti sposoban uključiti se u kontinuirano obrazovanje i profesionalni razvoj, te posjedovati šire obrazovanje (poznavanje tema izvan tehnike).
Odluči li se student za nastavak studija, on će moći upisati diplomski sveučilišni studij strojarstva na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, odnosno isti takav studij na ostalim sveučilištima u Republici Hrvatskoj.

Akademski naziv

Po završetku studija stječe se akademski naziv sveučilišni prvostupnik (baccalaureus) inženjer / sveučilišna prvostupnica (baccalaurea) inženjerka strojarstva (univ. bacc. ing. mech.).

Stroj1.jpg