16cr.jpg
Objavljeno
8. srpnja 2024.

Novi prijediplomski studij Mehatronike i robotike na Tehničkom fakultetu u Rijeci

Tehnički fakultet dobio dopusnicu za izvođenje novog sveučilišnog prijediplomskog studija Mehatronika i robotika. Upisi na studij u tijeku!

Tehnički fakultet u Rijeci pokrenuo je Prijediplomski sveučilišni studij mehatronike i robotike, čime je dodatno obogatio svoju obrazovnu ponudu. Novi studij je upisan u Upisnik akreditiranih studijskih programa u Hrvatskoj te je Senat Sveučilišta u Rijeci odobrio upisne kvote za ak. god. 2024./2025. pa studenti kroz sustav Postani student novi studij mogu odabrati već na upisima u ljetnom upisnom roku.

Fakultet već godinama uspješno izvodi studije strojarstva, računarstva, elektrotehnike i brodogradnje te su studentice i studenti koji uspješno završe neki od programa iznimno traženi na tržištu rada. To iz godine u godinu potvrđuju i statistike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koje ukazuju da gotovo i nema nezaposlenih studenata koji završe Tehnički fakultet u Rijeci. Mehatronika i robotika predstavljaju sinergiju ovih tehničkih polja, pa je otvaranje novog studija bio logičan korak u daljnjem razvoju ove institucije. Dodatni motiv je i činjenica da pod istim krovom imamo kvalitetan nastavni kadar za provedbu ovog interdisciplinarnog studija, dok u neposrednoj blizini ne postoji sličan program. Vjerujemo da će buduće studentice i studenti prepoznati kvalitetu i značaj inovativnog studija mehatronike i robotike na Tehničkom fakultetu u Rijeci te da ćemo zajednički graditi njihovu buduću karijeru. Nadamo se da će naš novi studij privući i kandidate iz drugih dijelova Hrvatske, a u budućnosti i iz inozemstva. Ističemo da Rijeka nudi iznimnu kvalitetu života te da će, uz moderan studij, i to biti jedan od dodatnih motiva da izaberu upravo Rijeku kao grad u kojem će studirati.

Više informacija o studiju potražite na web stranicama za upis na studijske programe: https://upisi.riteh.hr/mehatronika-i-robotika/

Mediji o studiju Mehatronika i robotika: Novi list, Srednja.hr, Studentski.hr, RiPortal i dr.

meh-oglas-3.jpg