ik6.jpg
Objavljeno
7. srpnja 2021.

Studio elektronike Rijeka d.o.o. - C#/.NET programer/developer

Objavljen je oglas za posao u Studio elektronike Rijeka d.o.o. za radno mjesto C#/.NET programera/developera.

Studio elektronike Rijeka d.o.o. osnovana je 2006. godine. Glavno područje rada je razvoj složenih mjernih sustava u elektroenergetici.

Razvijamo WAMS (wide area montoring system) temeljen na vlastitim ugradbenim uređajima za mjerenje naponskih i strujnih veličina, vremenski sinkronizirane putem GNSS satelita (PMU, phasor measurement unit). Središnji sustav za prikupljanje podataka s mjernih uređaja, analizu i online prikaz („WAMSTER“) je također naš proizvod. Radi na Microsoft platformi (.NET/C#, Windows Server, MS SQL Server). Sustav se kontinuirano proširuje dodatnim modulima prema potrebama klijenata, a nekoliko instanci servera smo isporučili i klijentima pa ih održavamo preko RDP-a. Mjerni uređaji su kompletno razvijeni kod nas. Posljednja familija je bazirana na ARM Cortex M4 mikrokontroleru. Veza sa centralnom WEB servisu ostvaruje se preko mobilne mreže (interni protokol preko TCP/IP), dok se za kritične instalacije kositi žičana/optička veza po IEEE protokolu do servera u štićenim prostorima operatera električnih sustava. Sustav se koristi u istraživačkim organizacijama i na dva aktivna H2020 projekta kao state-of-the-art tehnologija na predmetnom području.

Dio WAMSTER sustava je napisan u C-u da bi se izbjegla latencija kod primanja podataka i detekcije događaja (socketi, primanje i parsanje podataka po određenim kom. protokolima, real-time detekcija propada i sl.), taj dio nazivamo WAMSTER RT  iako se trenutno vrti na Windows Serveru pa nije tvrdi „real-time“. Nakon toga se podaci šalju prema servisu za koji pohranu ili složeniju offline analizu signala. Treći dio sustava je ASP.NET web server, gdje je dosta funkcionalnosti na klijent/UI strani (interaktivne stranice i grafovi, JavaScript/HTML).

Novi zaposlenik bi trebao pokriti sljedeće zadatke:

 •            programiranje serverskih aplikacija u C# i.NET

•             programiranje web aplikacija u ASP.NET i Javascriptu

•             implementacija budućih algoritama za analizu u WAMSTER sustavu prema datim zahtjevima,

•             implementacija komunikacijskih protokola koji se očekuju u bliskoj budućnosti (IEC 104, ICCP, RESTApi),

•             održavanje postojećeg WAMSTER sustava

•             ostale poželjne vještine: baze podataka, iskustvo s mrežnim protokolima (Wireshark), programiranje mikrokontrolera, poznavanje osnova elektronike i elektrotehnike, poznavanje alata za simulaciju (Matlab), iskustvo s unit testingom (koristimo JIRA i Bamboo), version control (SVN)

Demo WAMSTER-a se može vidjeti ovdje (treba kliknuti „guest“ za login): http://www.wamster.net/users/overview

Tip zaposlenja:

Preferirana opcija je puno radno vrijeme, lokacija Kampus, Rijeka, ali će se u obzir uzeti i sve ostale mogućnosti.