Zavod za brodogradnju i inženjerstvo morske tehnologije

Kontakt informacije

Adresa
Zavod za brodogradnju i inženjerstvo morske tehnologije
Tehnički fakultet
Vukovarska 58
51000 Rijeka

Osnivanjem Katedre brodogradnje akad. god. 1968./1969. na tadašnjem Strojarskom fakultetu u Rijeci i formalno je započelo nastavno, istraživačko i stručno djelovanje u području brodogradnje. Katedra brodogradnje je imala zadatak da u prvo vrijeme organizira nastavu iz brodograđevnih kolegija “Osnove i oprema broda” i “Otpor i propulzija broda” na studiju brodostrojarstva. Za predstojnika Katedre imenovan je, tada, izv. prof. Zlatko Winkler. Na njegov poticaj, akad. god. 1969./1970. osniva se studij brodogradnje i vrlo brzo se pokazuje potreba za angažiranjem u nastavi većeg broja afirmiranih i istaknutih stručnjaka, te suradnika u nastavi.

Više...

 

Novosti

 • Objavljeno
  15. svibnja 2024.

  TERENSKA NASTAVA U BRODOGRADILIŠTU 3.MAJ

  Nastavlja se intenzivna suradnja s privredom. Dana 14.05.2024. studenti sveučilišnog diplomskog studija brodogradnje i brodostrojarstva prisustvovali su terenskoj nastavi u brodogradilištu 3.Maj u okviru kolegija Opremanje i remont broda pod vodstvom dr.sc. Rajka Rubeše i prof. dr. sc. Tina Matulje.

 • Objavljeno
  21. veljače 2024.

  TERENSKA NASTAVA - 3. Maj

  Nastavljamo kontinuitet terenske nastave u "Brodogradilištu 3. MAJ" ! Studenti kolegija Tehnologija brodogradnje i Uvod u plovne objekte, u subotu 17.2.2024., u brodogradilištu „3.MAJ“ prisustvovali su porinuću novogradnje 527, samostalno iskrsavajućeg broda za prijevoz rasutog tereta.

 • Objavljeno
  13. veljače 2024.

  SVEČANO PORINUĆE

  Svečano porinuće otvorenog tipa najnovijeg broda M/B ALGOMA ENDEAVOUR (Novogradnja br. 527) s 3. majskog navoza biti će u subotu, 17. veljače 2024. godine s početkom u 12:00 sati. Osnovne karakteristike broda: Samoiskrcavajući brod za prijevoz rasutog tereta za Velika Jezera, nosivosti 29.300t.

 • Objavljeno
  25. siječnja 2024.

  TERENSKA NASTAVA U BRODOGRADILIŠTU TEHNOMONTPULI

  Terenska nastava na studiju brodogradnje ide dalje. Studenti petog semestra sveučilišnog prijediplomskog studija posjetili brodogradilište Tehnomont u Puli. U okviru predmeta "Oprema broda" i "Tehnologija brodogradnje" upoznali su se sa samim brodogradilištem, proizvodnim programom, opremom ...

Katedre i laboratoriji