Zavod za računarstvo

Kontakt informacije

Adresa
Zavod za računarstvo
Tehnički fakultet
Zgrada tehničkog fakulteta
Vukovarska 58
51000 Rijeka

Zavod za računarstvo je utemeljen u jesen 2008. kao potpora studiju računarstva koji je na fakultetu po prvi puta pokrenut u akademskoj godini 2008./2009. Zavod uključuje polja i računalnog i komunikacijskog inženjerstva, čime prati svjetski trend međusobnog približavanja i preplitanja ovih dvaju krucijalnih tehnologija današnjice.

Polje računalnog inženjerstva na Zavodu trenutačno uključuje razvoj umjetne inteligencije i algoritama za interakciju čovjeka i stroja, algoritme za e-učenje i m-učenje, kao i rad na digitalnoj obradi govora i slike. Uz to se bavimo i programskim inženjerstvom primijenjenim za medicinske potrebe, kao i razvojem metoda za testiranje novoga softwarea. Laboratorije za primjenu informacijskih tehnologija koristimo za izobrazbu studenata i profesionalaca kroz potrebe cjeloživotnog obrazovanja.

Dio Zavoda za komunikacijsko inženjerstvo orijentiran području radijskih, optičkih ili zvučnih komunikacijskih sustava. Naš je rad usmjeren na izobrazbu studenata i istraživanje komponenata te sustava, tehnologija ili protokola za bežične komunikacije, poglavito mobilne, utjecaj elektromagnetskog (EM) zračenja te primjene elektromagnetizma u telemedicini. Specifične aktivnosti uključuju analizu i dizajn antena, razvoj algoritama, računalne simulacije EM zračenja i mikrovalnih komponenata.

Članovi Zavoda sudjeluju u znanstvenim i tehnološkim projektima, što rezultira njihovim sudjelovanjem na međunarodnim konferencijama i publikacijama u časopisima.

Novosti

 • Objavljeno
  28. listopada 2019.

  Rezultati natjecanja timova studenata informatičara

  Natjecanje je održano u nedjelju 27. listopada 2019. istovremeno na četiri hrvatska sveučilišta. U službenoj konkurenciji od 26 timova, nastupila su i četiri studentska tima sa Sveučilišta u Rijeci, a najbolji među njima plasirao se na srednjoeuropsko natjecanje.

 • Objavljeno
  11. listopada 2019.

  Prijave na natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta

  Prijave timova se zaprimaju najkasnije do srijede, 23. listopada 2019., a natjecanje se održava u nedjelju, 27. listopada 2019., od 10:00 do 15:00 sati.

 • Objavljeno
  6. rujna 2019.

  Seeds for the Future - dvotjedni boravak u Huawei Technologies

  Huawei Technologies poziva zainteresirane studente za prijavu na dvotjednu edukaciju koja uključuje posjet Huawei-u, uz pokrivanje troškova putovanja, smještaja, radionica, početne i završne ceremonije, posjete Pekingu i Shenzenu, muzejima i drugim lokacijama, mentore te sve edukacijske materijale.

Katedre i laboratoriji