Zavod za računarstvo

Kontakt informacije

Adresa
Zavod za računarstvo
Tehnički fakultet
Zgrada tehničkog fakulteta
Vukovarska 58
51000 Rijeka

Zavod za računarstvo je utemeljen u jesen 2008. kao potpora studiju računarstva koji je na fakultetu po prvi puta pokrenut u akademskoj godini 2008./2009. Zavod uključuje polja i računalnog i komunikacijskog inženjerstva, čime prati svjetski trend međusobnog približavanja i preplitanja ovih dvaju krucijalnih tehnologija današnjice.

Polje računalnog inženjerstva na Zavodu trenutačno uključuje razvoj umjetne inteligencije i algoritama za interakciju čovjeka i stroja, algoritme za e-učenje i m-učenje, kao i rad na digitalnoj obradi govora i slike. Uz to se bavimo i programskim inženjerstvom primijenjenim za medicinske potrebe, kao i razvojem metoda za testiranje novoga softwarea. Laboratorije za primjenu informacijskih tehnologija koristimo za izobrazbu studenata i profesionalaca kroz potrebe cjeloživotnog obrazovanja.

Dio Zavoda za komunikacijsko inženjerstvo orijentiran području radijskih, optičkih ili zvučnih komunikacijskih sustava. Naš je rad usmjeren na izobrazbu studenata i istraživanje komponenata te sustava, tehnologija ili protokola za bežične komunikacije, poglavito mobilne, utjecaj elektromagnetskog (EM) zračenja te primjene elektromagnetizma u telemedicini. Specifične aktivnosti uključuju analizu i dizajn antena, razvoj algoritama, računalne simulacije EM zračenja i mikrovalnih komponenata.

Članovi Zavoda sudjeluju u znanstvenim i tehnološkim projektima, što rezultira njihovim sudjelovanjem na međunarodnim konferencijama i publikacijama u časopisima.

Novosti

 • Objavljeno
  19. lipnja 2020.

  LUMEN Development - Studenti Tehničkog fakulteta osvojili 2. mjesto

  Na najvećem studentskom natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija u Republici Hrvatskoj (LUMEN Development), studenti računarstva s Tehničkog fakulteta - Matija Kelemen, Romano Polić, Mislav Tvrdinić i Marin Vidaković Lipovac - osvojili su drugo mjesto i nagradu za najbolju prezentaciju rješenja.

 • Objavljeno
  2. svibnja 2020.

  CROZ Virtual Job Fair

  Tvrtka CROZ će u petak 15.05.2020. od 10h na virtualnom Zoom štandu ugostiti sve zainteresirane studente, ispričati im sve što ih zanima o CROZ-u, tehnologijama, projektima i praksama.

 • Objavljeno
  3. ožujka 2020.

  Radionica za studente: C# with Blazor

  U četvrtak 19.03.2020., s početkom u 17 sati, održat će se besplatna radionica za studente u organizaciji stručnjaka iz tvrtke In Cubis d.o.o. iz Rijeke.

Katedre i laboratoriji