16cr.jpg
Objavljeno
21. listopada 2019.

Job.Fair i Dan otvorenih laboratorija 2019

Dana 24. listopada 2019. godine na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održat će se JOB.FAIR manifestacija i Dan otvorenih laboratorija.

Dana 24. listopada 2019. godine na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održat će se JOB.FAIR manifestacija koja će obuhvatiti prezentacije studija i partnerskih tvrtki s kojima Fakultet surađuje na znanstvenostručnim projektima.

Također, u okviru JOB.FAIR-a održat će se i Dan otvorenih laboratorija tijekom kojeg će učenici srednjih škola osim posjeta laboratorijima Tehničkog fakuleteta, moći više saznati o tehnološkim postignućima i alatima koji se koriste u sklopu laboratorija. Na ovaj način se pomaže srednjoškolcima proširiti svoje vidike i kreativnost koja će im pomoći kod odabira željenog Fakulteta.

Manifestacija JOB.FAIR broji svoju treću godinu zaredom te se pokazala vrlo uspješnom obzirom na činjenicu da studentima omogućava upoznavanje s potencijalnim poslodavcima. Kao i prethodnih godina, i ove godine predstavnici tvrtki će putem štandova i promotivnih materijala predstavit svoj rad, neke od projekata i područja kojima se bave. Također, pored promotivnih materijala, one tvrtke kojima to bude u mogućnosti, predstavit će i dio opreme koju koriste u svakodnevnom radu. Osim istaknutih domaćih tvrtki, očekuje se i dolazak predstavnika inozemnih tvrtki. Ovakvim direktnim kontaktom budućih inženjera i potencijalnih poslodavaca omogućuje se uvid u razne mogućnosti za početak poslovnog života u realnom sektoru.

Ova manifestacija od velike je važnosti tvrtkama koje žele educiran i kvalitetan mladi kadar, ali i studentima koji će se uskoro naći na tržištu. U međusobnoj interakciji, studenti dobivaju uvid u ponudu poslova koji se nude na tržištu nakon završetka studija, ostvaruju brojne kontakte koji im mogu biti od koristi u nastavku karijere, a poslodavcima nudi mogućnost potencijalnog budućeg zapošljavanja.

Cilj manifestacije JOB.FAIR je i ove godine kroz zaokruženu priču prezentirati prednosti studiranja na Tehničkom fakultetu u Rijeci, među kojima treba istaknuti suvremenu opremu i načine usvajanja znanja. Jednako bitni su i pozitivna, poticajna i kreativna sredina za učenje, ali i druženje i stjecanje novih kontakata. Kontinuiranom interakcijom s gospodarstvom osigurava se razmjena ideja, a velik odaziv tvrtki govori u prilog činjenici da su mladi inženjeri koji završavaju Tehnički fakultet u Rijeci cijenjen i tražen kadar. Također, ovom manifestacijom podiže se svjesnost studenata u formiranju vlastite vizije profesionalne karijere i pripreme za buduće izazove poslovnog svijeta.