Zavod za mehaniku fluida i računarsko inženjerstvo

shutterstock_164753900.jpg

Kontakt informacije

Adresa
Zavod za mehaniku fluida i računarsko inženjerstvo
Tehnički fakultet
Vukovarska 58
51000 Rijeka

Eng: http://sim.riteh.hr

Nastavne aktivnosti Zavoda za mehaniku fluida i računarsko inženjerstvo obuhvaćaju primarno kolegije na preddiplomskom studiju strojarstva, ali i brodogradnje, elektrotehnike i računarstva te na diplomskom studiju strojarstva i brodogradnje. Zavodski kolegiji pokrivaju discipline mehanike fluida, hidrauličkih strojeva, računarskih metoda, računarske dinamike fluida, modeliranja i optimizacije te programiranja.

Znanstvene i stručne aktivnosti Zavoda za mehaniku fluida i računarsko inženjerstvo vezane su za područje modeliranja i optimizacije strujanja fluida, posebno numeričkih metoda i računalnih simulacija strujanja u cijevima, turbostrojevima, otvorenim kanalima sa pojavom poplavljivanja, simulacija strujanja i disperzije čestica u atmosferi, onećišćenja, itd. Pri tome se Zavod bavi i izradom specijalističkog inženjerskog softvera.

Aktivni znanstveni projekt:

 • Ekološko modeliranje u obalnom području Riječkog zaljeva, potpora Sveučilišta u Rijeci, voditelj Lado Kranjčević

Aktivni projekti za gospodarstvo:

 • Analiza varijantnih rješenja spojnog kanala Rječina –  Mrtvi kanal s novelacijom procjene rizika od poplava u donjem toku Rječine korištenjem računalnih simulacija, naručitelj Hrvatske vode, voditelj Luka Sopta
 • Weather standby software; research and development project, naručitelj SAIPEM Rijeka, voditelj Jerko Škifić

Novosti

 • Published
  Prosinac 2017
  • Published
   1. prosinca 2017.

   Potpisan ugovor o suradnji s tvrtkom Rimac automobili

   Dana 01.12.2017. Dekanica prof. dr. sc. Jasna Prpić-Oršić i predstanik tvrtke Rimac automobili Aco Momčilović, potpisali su Ugovor o suradnji koji omogućuje zajedničkog prijavljivanje znanstvenoistraživačkih projekata te suradnju na istraživanju i stručnom usavršavanju studenata.

 • Published
  Studeni 2017
  • Published
   28. studenoga 2017.

   Rimac automobili - prezentacija kompanije i mogućnosti

   U petak 01. 12. 2017. god., P1, 11h, glavni menadžer poduzeća RIMAC AUTOMOBILI izložit će razvojne planove poduzeća u smislu razvoja novog konceptnog automobila te novih inovativnih proizvoda iz auto industrije. Predstavit će se i razvojni planovi tvrtke glede ljudskih resursa.

Katedre i laboratoriji