Knjižnica

RADNO VRIJEME:
PO, UTO, ČE, PE: od 08,00 do 15,00 h
SRI: od 08,00 do 18 h

Tel.    +385 51 651433

          +385 51 651422

E-mail: knjiznica@riteh.hr

Pretraživanje: 

Katalog knjižnice Tehničkog fakulteta

Knjižnični sustav Sveučilišta u Rijeci

Dostupne baze podataka u 2020. godini

ZBIRKE RADOVA

Repozitorij Tehničkog fakulteta

Digitalni akademski arhivi i repozitoriji

doktorske disertacije do 2013. godine

magistarski radovi

diplomski radovi do 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radno vrijeme i način rada knjižnice od 01. listopada 2020.

Knjižnica Tehničkog fakulteta u Rijeci od 01. listopada 2020. radit će prema redovnom radnom vremenu: od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, te srijedom od 8 do 18 sati.

Za knjižničnu građu kojoj je istekao rok posudbe ponovno će se naplaćivati zakasnina koja je u razdoblju od 23. ožujka 2020. bila obustavljena zbog ograničenosti korištenja Knjižnice.

Sve posuđene knjige možete produžiti putem e-maila: knjiznica@riteh.hr

Od 3. lipnja 2020. omogućen je rad u čitaonici u radno vrijeme Knjižnice prema promijenjenim uvjetima rada. Broj mjesta za rad u čitaonici je ograničen i potrebno ga je rezervirati uz prethodno najavu na e-mail: knjiznica@riteh.hr

Tijekom boravka u Knjižnici potrebno je pridržavati se propisanih epidemioloških mjera.

 

OBAVIJESTI

 

Otvoren pristup: Science Journals (AAAS)

Otvoren je pristup na časopise Science u izdanju American Association for the Advancement of Science (AAAS).

Science Journals objavljuju znanstvene vijesti, komentare i najsuvremenija istraživanja u okviru svih područja znanosti s naglaskom na STEM područje.

Otvoren pristup na bazu podataka IEEE/IET Electronic Library (IEL)

Ponovno je otvoren pristup na bazu podataka IEEE/IET Electronic Library (IEL).

IEEE/IET Electronic Library (IEL) jedna je od najopsežnijih i najznačajnijih baza znanstvenih i stručnih članaka u okviru područja elektrotehnike, računarstva, ICT-a i srodnih područja.

Cambridge University Press – besplatna objava znanstvenih radova hrvatskih autora u otvorenom pristupu

 U okviru pretplate na časopise Cambridge University Press u 2020. godini sklopljen je Read & Publish ugovor koji omogućava hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici uključenoj u ovu pretplatu objavljivanje neograničenog broja radova u otvorenom pristupu bez dodatnih troškova objave (APC – Article Processing Charge).

 

 

Na Tehničkom fakultetu u Rijeci od 1960. godine djeluje fakultetska knjižnica koja je po svojoj namjeni specijalnog tipa. Knjižnica obuhvaća površinu od 403 m2, a podijeljena je u dvije etaže. Na gornjoj etaži nalazi se korisnički prostor i dva ureda za osoblje. Osim posudbenog dijela s izdvojenim malim djelom fonda najtraženije studentske literature, korisnici imaju na raspolaganju čitaonicu s ukupno 54 radna mjesta. Jedan dio čitaonice u kojoj je izložena tekuća periodika ima 30 mjesta, a drugi izdvojeni dio ima 24 mjesta predviđena za rad na računalima. Na ovom prostoru nalaze se i kartični katalozi. Na donjoj etaži nalazi se spremište u kojem je smješten najveći dio fonda knjižnice - periodičke publikacije, omeđene publikacije, referentna zbirka, neknjižna građa itd. Poslovanje knjižnice uređeno je Pravilnikom o knjižnici tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

    Knjižnica prikuplja i obrađuje knjižničnu građu prema prihvaćenim svjetskim standardima za katalogizaciju i klasifikaciju. Nabava novih publikacija provodi se u suradnji s profesorima, Knjižničnim odborom i Povjerenstvom za izdavačku djelatnost i knjižnicu. Građa se računalno obrađuje u programskom paketu CROLIST od 1994.g., a zapisi se mogu pregledavati putem on-line kataloga  knjižnice Tehničkog fakulteta. 

U svom fondu Knjižnica posjeduje, prema podacima inventure u 2011. g., više od 20400 svezaka knjiga, doktorskih disertacija, magistarskih radova, pravilnika i standarda, 4400 svezaka časopisa i 1700 primjeraka neknjižne građe (posebni otisci, brošure, CD).

CROSBI - Hrvatska znanstvena biblografija

Hrvatski znanstveni portal

Mreža mladih znanstvenika

 

AKADEMSKO PISANJE
Pišete seminarski, završni, diplomski, stručni ili znanstveni rad?
OVDJE možete naći niz jednostavnih i interaktivnih obrazovnih materijala kojima se pojašnjava proces pisanja, citiranja literature i izbjegavanja plagiranja.