Zavod za automatiku i elektroniku

Kontakt informacije

Adresa
Zavod za automatiku i elektroniku
Vukovarska 58
51000 Rijeka

Zavod za automatiku i elektroniku osnovan je razdvajanjem Zavoda za elektrotehniku automatiku, elektroniku i računarstvo krajem akademske godine 2007./08. Zavod je u nasljeđe donio dugogodišnje aktivnosti vezane uz razvoj sveučilišnog i stručnog studija elektrotehnike. Danas je matični zavod smjera Automatika na sveučilišnom preddiplomskom i diplomskom studiju elektrotehnike. 

Znanstvenoistraživačka djelatnost Zavoda odvija se kroz nekoliko znanstvenih projekata Ministrstva znanosti, obrazovanja i športa te stručnih projekata iz područja elektronike, automatike i obrade signala. Kroz te je projekte ostvarena značajna suradnja s privredom, poglavito u našoj županiji i gradu Rijeci te s domaćim i međunarodnim znanstvenim institucijama. Ta je suradnja rezultirala objavljivanjem brojnih radova, čiji su autori članovi Zavoda, na domaćim i međunarodnim skupovima, izradama elaborata te stručnih radova.

Nastavna djelatnost Zavoda pokriva izvođenje nastave iz područja mjernih sustava i elektroničke instrumentacije, elektroničkih elemenata i sklopova, analogne i digitalne elektronike, analogne i digitalne obrade signala, automatske regulacije i automatizacije postrojenja i procesa te robotike. Studenti se osposobljavaju za analizu i projektiranje sklopovlja i sustava iz navedenih područja znanja.

Novosti

  • Published
    16. prosinca 2016.

    GOM Education Award

    GOM GmbH (proizvođač suvremenih trodimenzionalnih optičkih mjernih sustava) raspisao je natječaj GOM Educational Award koji nagrađuje najbolji laboratorijski eksperiment na temu optičkog 3D skeniranja koji kreiraju studenti za studente.

Katedre i laboratoriji