Teh. faks-35.jpg
Published
12. veljače 2018.

Predavanje dr. sc. Marina Prebega

U petak, 16.2.2018. godine u 11:00 sati u Vijećnici Fakulteta će se održati predavanje dr. sc. Marina Prebega.

Dr. sc. Marin Prebeg će održati predavanje na temu: Large Time Step methode za hiperboličke zakone očuvanja.

Sažetak:

Hiperbolički zakoni očuvanja koriste se za modeliranje brojnih prirodnih pojava i procesa, poput dinamike fluida, biomehanike, elektrodinamike, astrofizike, magnetohidrodinamike te višefaznog strujanja kakvo susrećemo, na primjer, u naftnoj industriji. Raznolikost pojava i procesa koje hiperbolički zakoni očuvanja opisuju za posljedicu ima mnoštvo različitih numeričkih metoda koje se međusobno razlikuju ovisno o preciznosti, efikasnosti i robusnosti. Tema ovog predavanja su takozvane Large Time Step (LTS) metode – eksplicitne, bezuvjetno stabilne metode konačnih volumena čija stabilnost nije ograničena klasičnim CFL (Courant-Friedrichs-Lewy) uvjetom, te njihova primjena na Eulerove jednadžbe mehanike fluida i matematičke modele višefaznog strujanja. Predavanje se sastoji od istraživačkih rezultata koji su dio doktorskog rada predavača, te pregleda istraživačke aktivnosti na temu LTS metoda na Zavodu za energetiku i procesno inženjerstvo Norveškog sveučilišta znanosti i tehnologije, u suradnji sa znanstveno-istraživačkim institutom SINTEF. Disertaciju predavača moguće je pronaći na https://brage.bibsys.no/xmlui/handle/11250/2463112.

 • Published
  Studeni 2018
  • Published
   13. studenoga 2018.

   AI BattleGround

   Održat će se četvrti po redu AI BattleGround

  • Published
   12. studenoga 2018.

   Bistro_RITEH

   Tjedna ponuda menija

  • Published
   8. studenoga 2018.

   Godišnja Elmer L Hann nagrada "Society of Naval Architects and Marine Engineers" za najbolji rad u brodogradnji

   Na svečanom "Ship Production Symposium - 2018.", održanoj u SAD-u nagradu za najbolji rad dobio je doc. dr. sc. Damir Kolić za "Lean IHOP Transformation of Shipyard Erection Block Construction", zajedno s autorima izv. prof. Sašom Sladićem i prof. dr. sc. Richardom Storchom.

  • Published
   5. studenoga 2018.

   58. obljetnica Tehničkog fakulteta

   Pozivamo vas na svečanost povodom obilježavanja 58. obljetnice Fakulteta koja će biti održana u petak 9. studenog 2018. u 11 sati u predavaonici P1/P2.

 • Published
  Listopad 2018