shutterstock_175644863.jpg
Objavljeno
27. svibnja 2019.

STEM Games 2019. godine

I na ovogodišnjim STEM Gamesima ekipe Tehničkog fakulteta su postigle zapažene rezultate.

Ekipe Fakulteta nastupile su u dvije znanstvene arene. U areni Technology nastupile su dvije ekipe Fakulteta, zauzevši 8. i 14. mjesto u konkurenciji dvadesetak ekipa. U areni Engineering ekipa Fakulteta zauzela je izvrsno 4. mjesto u konkurenciji dvadeset ekipa. Za tim su nastupili Mislav Selec, koji je jedini imao iskustva s prošlogodišnjih igara, te novi članovi Leo Benulić, Sven Celin, Marino Štiglić i Branko Vrbetić.

U sportskim natjecanjima, Fakultet su predstavljale muška ekipa u veslanju na ergometrima zauzevši 8. mjesto, muška ekipa u krosu osvojivši izvrsno 3. mjesto za što su nagrađeni peharom i brončanim medaljama, s pojedinačno najboljim trkačem na igrama Danielom Ivaničićem, muška i ženska ekipa u odbojci na pijesku koje su obje ušle u četvrtfinale i tu tijesno izgubile uz veliku borbu, muška ekipa u stolnom tenisu koja je također izgubila u četvrtfinalu, muška ekipa u futsalu, također poražena u četvrtfinalu na šesterce te šahovska ekipa koja je zauzela 5. mjesto uz pojedinačno 2. mjesto koje je osvojio Sandro Šafar. Malonogometna (futsal) ženska ekipa je u skupini ostala neporažena, ali je ispala na osnovu slabije gol razlike.

Ove godine broj sudionika studenata Fakulteta povećao se u odnosu na prve igre. Sudjelovalo je 12 studenata u arenama znanja, 53 studenta i studentica u sportskim natjecanjima te 4 studenta iz organizacije i ostalih aktivnosti što daje broj od ukupno 69 studenata i studentica Fakulteta. Prema rezultatima u sportu vidljiv je napredak, imamo 2 izvrsna pojedinačna rezultata, osvojeno 3. mjesto u krosu i nekoliko četvrtfinala gdje je trebalo i malo sreće za prolazak u borbu za medalje. U znanju je ekipa Engineering arene napravila veliki iskorak osvajanjem 4. mjesta uz najveći broj bodova od svih ekipa na predstavljanju svojeg rješenja zadnjeg dana.

STEM 1.jpg

STEM 2.jpg

STEM 3.jpg

STEM 5.jpg