Knjižnica-test

Naziv entiteta Broj telefona Interni
Knjižnica - posudba +385 51 651433 2433
Knjižnica - voditelj +385 51 651422 2422

RADNO VRIJEME:
PO, UTO, ČET, PET: od 08,00 do 15,00 h
SRI: od 08,00 do 18 h

Tel.    +385 51 651433

          +385 51 651422

E-mail: knjiznica@riteh.hr

Pretraživanje: 

Katalog knjižnice Tehničkog fakulteta

Knjižnični sustav Sveučilišta u Rijeci

Dostupne baze podataka u 2021. godini

ZBIRKE RADOVA

Repozitorij Tehničkog fakulteta

Digitalni akademski arhivi i repozitoriji

doktorske disertacije do 2013. godine

magistarski radovi

diplomski radovi do 2008.

završni i diplomski radovi od 2009. do 2015. godine

arhiva časopisa

DIN norme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Računalna čitaonica otvorena do 21 sat

Od 28. lipnja 2021. ponovno je omogućen rad u računalnoj čitaonici do 21 sat. 

Molimo korisnike da se pridržavaju preporučenih protuepidemioloških mjera.

Radno vrijeme i način rada knjižnice od 01. listopada 2020.

Knjižnica Tehničkog fakulteta u Rijeci od 01. listopada 2020. radit će prema redovnom radnom vremenu: od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, te srijedom od 8 do 18 sati.

Za knjižničnu građu kojoj je istekao rok posudbe ponovno će se naplaćivati zakasnina koja je u razdoblju od 23. ožujka 2020. bila obustavljena zbog ograničenosti korištenja Knjižnice.

Sve posuđene knjige možete produžiti putem e-maila: knjiznica@riteh.hr

 

Tijekom boravka u Knjižnici potrebno je pridržavati se propisanih epidemioloških mjera.

 

OBAVIJESTI

 

IEEE: online radionice u listopadu 2021.

Izdavač IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) održat će u listopadu 2021. godine četiri online radionice za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu. Na radionicama će se raspraviti o korištenju baze podataka IEEE Xplore i o mogućnostima objavljivanja radova u IEEE uključujući otvoreni pristup.

Prijaviti se može na donjim poveznicama:

Using IEEE Xplore for Competitive Intelligence & Understanding the Hi-Tech Landscape

6.10.2021., 15h – 15.45h

Prijava

Best Practices for getting a scholarly paper published by IEEE

13.10.2021., 16h – 17h

Prijava

How to find a topic for my thesis with IEEE Xplore?

14.10.2021., 15h – 15.45h

Prijava

How to Publish Open Access with IEEE to Increase the Exposure and Impact of Your Research

18.10.2021., 16h – 16.45h

Prijava

 

Wiley: online radionice od listopada do prosinca 2021. godineWiley: online radionice od listopada do prosinca 2021. godine

Izdavač Wiley održat će niz online radionica od listopada do prosinca 2021. godine na kojima će se obrađivati teme o korištenju i pretraživanju platforme Wiley Online Library, praktičnom pronalasku relevantnih časopisa, objavi radova u znanstvenim časopisima i drugim aktualnostima.

Raspored održavanja s poveznicama za prijavu sudjelovanja, kao i snimke prethodnih radionica možete pronaći ovdje.

 

Probni pristup na Bentham Science

Nakladnik Bentham Science omogućio je probni pristup na svoje zbirke časopisa i knjiga za sve sastavnice Sveučilišta u Rijeci.

Bentham Science nakladnik je koji izdaje više od 115 recenziranih tiskanih i online znanstvenih, tehničkih i medicinskih časopisa. Velik broj časopisa indeksiran je u vodećim stranim citatnim i indeksnim bazama podataka (Science Citation Index®, Journal Citation Reports/Science Edition, MEDLINE/Index Medicus, PubMed, Scopus, Chemical Abstracts, EMBASE itd.).

Bentham Science nakladnik je i velike zbirke e-knjiga koje pokrivaju područja znanosti, tehnologije, medicine, društvenih i humanističkih znanosti. U okviru probnog pristupa omogućen je pristup uzorcima knjiga.

Za sastavnice Sveučilišta u Rijeci osiguran je pristup putem dva portala:

Pristup je omogućen sa IP adrese sastavnice, a traje do 2. prosinca 2021.

 

Otvoren pristup na bazu podataka MathSciNet

MathSciNet (Mathematical Reviews) je bibliografska baza Američkog matematičkog društva (American Mathematical Society) koja omogućuje pristup na više od 3 milijuna indeksiranih publikacija, sažetaka i bibliografskih podataka iz znanstvene literature o matematici (časopisi, disertacije, knjige, poglavlja u knjigama), kao i gotovo 2 milijuna direktnih poveznica na originalne članke sadržane u više od 2.000 časopisa i drugih serijskih publikacija. Bibliografski zapisi za starije članke sežu do ranih 1800-ih godina.

Baza je dostupna putem sučelja EBSCOhost i na platformi izdavača American Mathematical Society.

Udaljeni pristup na MathSciNet putem EBSCOhost platforme izvan IP mreže ustanova s pravom pristupa moguće je ostvariti odabirom proxy servera (na glavnom izborniku Portala e-izvori) ili putem Shibboleth prijave.

Detalje o ustanovama s pravom pristupa i popis dostupnih naslova možete pronaći ovdje.

 

Otvoren pristup na bazu podataka EconLit

EconLit je bibliografska znanstvena baza podataka koju izdaje American Economic Association, a obuhvaća područje ekonomije i poslovanja. Uključuje recenzirane članke, radne materijale s vodećih sveučilišta, doktorske disertacije, knjige, zbornike s konferencija i recenzije knjiga. Baza sadrži više od 1.5 milijuna zapisa počevši od 1886. godine.

Baza je dostupna na platformi ProQuest.

Detalje o ustanovama s pravom pristupa i popis dostupnih naslova možete pronaći ovdje.

 

Otvoren pristup na platformu SciFinder-n

SciFinder-n je platforma koja omogućava pregled relevantne literature s područja kemije, biokemije, kemijskog inženjerstva i drugih srodnih znanstvenih područja i disciplina, a sadrži i opsežan popis kemijskih tvari, reakcija i spojeva.

Uvjet pristupa je registracija korisnika, a nakon registracije prijava se traži svaki put kada pristupate bazi. Ukoliko već imate korisnički račun, nakon unosa korisničkih podataka možete pristupiti pretraživanju baze.

Detalje pretplate te poveznice za registraciju ili unos korisničkih podataka možete pronaći u opisu platforme.

 

Otvoren pristup: Science Journals (AAAS)

Otvoren je pristup na časopise Science u izdanju American Association for the Advancement of Science (AAAS).

Science Journals objavljuju znanstvene vijesti, komentare i najsuvremenija istraživanja u okviru svih područja znanosti s naglaskom na STEM područje.

Otvoren pristup na bazu podataka IEEE/IET Electronic Library (IEL)

Ponovno je otvoren pristup na bazu podataka IEEE/IET Electronic Library (IEL).

IEEE/IET Electronic Library (IEL) jedna je od najopsežnijih i najznačajnijih baza znanstvenih i stručnih članaka u okviru područja elektrotehnike, računarstva, ICT-a i srodnih područja.

Cambridge University Press – besplatna objava znanstvenih radova hrvatskih autora u otvorenom pristupu

 U okviru pretplate na časopise Cambridge University Press u 2020. godini sklopljen je Read & Publish ugovor koji omogućava hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici uključenoj u ovu pretplatu objavljivanje neograničenog broja radova u otvorenom pristupu bez dodatnih troškova objave (APC – Article Processing Charge).

 

 

Na Tehničkom fakultetu u Rijeci od 1960. godine djeluje fakultetska knjižnica koja je po svojoj namjeni specijalnog tipa. Knjižnica obuhvaća površinu od 403 m2, a podijeljena je u dvije etaže. Na gornjoj etaži nalazi se korisnički prostor i dva ureda za osoblje. Osim posudbenog dijela s izdvojenim malim djelom fonda najtraženije studentske literature, korisnici imaju na raspolaganju čitaonicu s ukupno 54 radna mjesta. Jedan dio čitaonice u kojoj je izložena tekuća periodika ima 30 mjesta, a drugi izdvojeni dio ima 24 mjesta predviđena za rad na računalima. Na ovom prostoru nalaze se i kartični katalozi. Na donjoj etaži nalazi se spremište u kojem je smješten najveći dio fonda knjižnice - periodičke publikacije, omeđene publikacije, referentna zbirka, neknjižna građa itd. Poslovanje knjižnice uređeno je Pravilnikom o knjižnici Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

    Knjižnica prikuplja i obrađuje knjižničnu građu prema prihvaćenim svjetskim standardima za katalogizaciju i klasifikaciju. Nabava novih publikacija provodi se u suradnji s profesorima, Knjižničnim odborom i Povjerenstvom za izdavačku djelatnost i knjižnicu. Građa se računalno obrađuje u programskom paketu CROLIST od 1994.g., a zapisi se mogu pregledavati putem on-line kataloga  knjižnice Tehničkog fakulteta. 

U svom fondu Knjižnica posjeduje, prema podacima inventure u 2011. g., više od 20400 svezaka knjiga, doktorskih disertacija, magistarskih radova, pravilnika i standarda, 4400 svezaka časopisa i 1700 primjeraka neknjižne građe (posebni otisci, brošure, CD).

CROSBI - Hrvatska znanstvena biblografija

Hrvatski znanstveni portal

Mreža mladih znanstvenika

 

AKADEMSKO PISANJE
Pišete seminarski, završni, diplomski, stručni ili znanstveni rad?
OVDJE možete naći niz jednostavnih i interaktivnih obrazovnih materijala kojima se pojašnjava proces pisanja, citiranja literature i izbjegavanja plagiranja.