ADRIATinn

ADRIATinn 

Adriatic_IPA.jpg        adria_tinn.png        EU_flag_yellow_low.jpg

 

 

OPIS PROJEKTA

ADRIATinn projekt se ostvaruje u okviru  IPA programa Jadranske prekogranične suradnje i odobren je u studenom 2013. godine kao strateški projekt u kojem sudjeluje ukupno 21 partner iz osam zemalja (Grčka, Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Italija, Slovenija i Hrvatska). Vodeći partner projekta je Jonsko Sveučilište u Krfu, a partneri iz Hrvatske uz Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci,  Primorsko-goranska županija i Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Rijeka.

CILJEVI PROJEKTA

Glavni cilj ADRIATinn projekta je usmjeriti istraživanja prema potrebama gospodarstva, podržavajući razvoj i inovacije u suradnji s partnerima iz privrednog sektora, odnosno povećati konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva na području Jadrana, proširiti područje djelovanja i prodrijeti na nova tržišta kroz međugranični ekosistem koji potiče usvajanje ICT-a, inovacije i specijalizacije.
Željeni ishod projekta je razvoj i uspostava uspješnog i funkcionalnog modela suradnje između ključnih sudionika u projektu kako bi se ostvarila tehnološka sposobnost i  održiva konkurentnost  malog i srednjeg poduzetništva.

STRATEGIJA

Strategija projekta temelji se na razvoju  novih proizvoda i usluga spajajući kapacitete javnih visokoobrazovnih ustanova, gospodarskih komora, tijela lokalne i regionalne samouprave te malih i srednjih poduzeća u svrhu ostvarenja „trokuta znanja i suradnje“ među njima. U tom će se cilju poticati ostvarenje dostupnosti informacija na jednom mjestu, koje će omogućiti poboljšanje i povećanje inovativnosti u poslovnom procesu, sa povećanjem dodane vrijednosti proizvoda i usluga.

TRAJANJE   I FINANCIRANJE PROJEKTA

Predviđeno trajanje projekta je tri godine – završetak projekta prvi kvartal 2016. godine.
Ukupna predračunska vrijednost projekta je oko 4,7 milijuna eura, a Tehnički fakultet u Rijeci u projektu sudjeluje sa 238.282 € od čega je 85% sredstava bespovratno.
Projekt je financiran iz europskog IPA Programa  Jadranske prekogranične suradnje.

KORISNE INFORMACIJE

Sve potrebne informacije o ADRIATinn projektu dostupne su na slijedećim web stranicama:

 

POZIV NA 1. STARTUP WEEKEND ADRIATinn PROJEKTA

Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci u okviru projekta ADRIATinn organizira prvi Startup Weekend s ciljem promicanja poduzetničkih aktivnosti među studentima, poduzetnicima početnicima i svim zainteresiranima koji imaju poslovnu ideju i žele ju razviti.

Na Startup Weekend mogu se prijaviti:

  • Timovi (s najmanje dva člana) koji imaju ideju koju žele razviti;
  • Timovi koji žele usvajati i primjenjivati nova znanja.

Prijave na Startup Weekend šalju se na e-mail adresu adriatinn@riteh.hr do 17. studenog 2014. godine.
Maksimalan broj timova koji će dobiti priliku sudjelovati na Startup Weekend je 15, a prijave će se zaprimati prema redoslijedu prvenstva.

Poziv .pdf