Zavod za računarstvo

Objavljeno
11. prosinca 2019.

Computer Society Congress - Izvješće

U organizaciji IEEE Studentskog ogranka Sveučilišta u Rijeci na Tehničkom Fakultetu 6. i 7. prosinca 2019. održao se drugi po redu Computer Society Congress u Hrvatskoj

Raznoliki program kongresa sastojao se od nekoliko stručnih predavanja i radionica. Gostujući predavači iz nekoliko tvrtki pružili su ponešto za svakoga. Cateia Games uveo nas je u svijet razvoja video igara. CETITEC nam je približio razvoj ugradbenih sustava u automobilskoj industriji te interprocesnu komunikaciju u automobilima. ASSECO nam je predstavio svoju korporativnu kulturu te omogućio da kroz radionicu upoznamo osnove Laravela. IEEE OES je predstavio mobilne podvodne robote u ulozi asistenata roniocima. Franko Hržić, asistent na našem fakultetu, održao je predavanje o umjetnoj inteligenciji. Predstavili su nam se i Startup inkubator i Porin. Tijekom kongresa posjetitelji su imali priliku porazgovarati s predstavnicima tvrtki te im postaviti pitanja tijekom stručnog savjetovanja. Kongres je zaključen prezentacijom studenata našeg fakulteta o njihovim iskustvima rada u inozemstvu te putovanjima u udaljenije krajeve svijeta.

Zahvaljujemo CETITEC d.o.o., ASSECO-SEE d.o.o. i SZSUR-u na njihovim donacijama koje su uvelike potpomogle kvalitetnu organizaciju kongresa.

Zahvaljujemo se svim predavačima i posjetiteljima kongresa na njihovom dolasku, te se nadamo još većem broju posjetitelja na kongresima u budućnosti!

 

IEEE studentski ogranak u Rijeci