16cr.jpg
Objavljeno
12. siječnja 2024.

Otvorene prijave za ciklus radionica "Misli kao poduzetnik"

Osnove poduzetništva i financijske pismenosti za studente Medicinskog i Tehničkog fakulteta. Krajnji rok za prijavu je ponedjeljak 26. veljače 2024.

Kroz ciklus radionica u organizaciji Step Ri - Edukacijskog centra, studenti će se upoznati s kreativnim načinom razmišljanja, (društvenim) poduzetništvom i inovacijama što će im omogućiti bolje razumijevanje procesa pokretanja i rasta poslovnog pothvata – od ideje, prepoznavanja i ocjenjivanja poslovne prilike i potreba kupaca, formiranja tima i prikupljanja resursa do promišljanja realizacije.

Studenti će tijekom edukacije razvijati vlastitu poduzetničku ideju na temelju kompetencija koje su stekli tijekom studiranja te na njoj primjeniti osnovne poduzetničke alate i vještine. Naučit će formulirati i objasniti odabir poslovne ili poduzetničke ideje, kako istražiti i razumjeti tržište te opisati bitne elemente poslovnog modela. Nadalje, naučit će predstaviti svoju ideju te razmatrati i razumijeti tuđu. Dobit će osnovna znanja i informacije o mogućim zakonskim oblicima pokretanja poslovanja i odgovarajućim financijskim i drugim obvezama.

U sklopu radionica, studenti će također imati priliku naučiti i što sve treba znati prilikom otvaranja paušalnog obrta, kad odabrati „redovni“ obrt, j.d.o.o., a kad d.o.o., što je to PDV i slično.

Prijave traju do 26. veljače, a prednost imaju studenti završnih godina studija (no i redoslijed zaprimanja prijava može biti odlučujući).

Prijaviti se možete putem LINKA ZA PRIJAVU